HBO en universiteiten

Het aanjagen van onderwijsvernieuwing op HBO en universiteiten doen we met behulp van betrokken docenten en hoogleraren. Samen met Rethinking Economics, een netwerk van studenten, academici en gepassioneerde denkers, publiceren we een boek voor het ontwikkelen van een nieuw onderwijscurriculum.

Economy Studies

Een nieuwe economie vergt nieuwe bouwstenen voor onderwijs. Dat is letterlijk de opzet van het boek Economy Studies. Sam de Muijnck en Joris Tieleman schrijven nieuwe visie op economisch onderwijs in samenwerking met Rethinking Economics, de wereldwijde studentenbeweging.

De samenlevingen van vandaag staan ​​voor ongekende uitdagingen: klimaatverandering, ongelijkheid, financiële instabiliteit en zoals recentelijk overduidelijk is geworden: pandemieën. Economen spelen een cruciale rol bij het aanpakken van deze uitdagingen. Maar hun opleiding loopt niet in pas met de ontwikkelingen.

Nieuwe Economie in het hoger onderwijs 2020-2021

In een serie van 8 workshops krijg je als docent of lectoren inspiratie aangereikt voor de Nieuwe Economie in jouw vakgebied.
Er is op dit moment veel gaande in het hoger onderwijs in Nederland. Circulair economy, meervoudige waardecreatie, sustainable finance, new finance, business innovation, purpose economy, … en nog veel meer. Volg de hele serie of precies die workshop die jouw aanspreekt.

Interviews

Onderstaande interviews geven goed aan waarom pluriformiteit in het academisch en hoger onderwijs belangrijk is.

hoogleraar Irene van Staveren

professor Theo Kocken