Over ONE

Waarom “Nieuwe Economie”?

Er zijn complexe (mondiale en lokale) vraagstukken die zich lastig laten oplossen vanuit het huidige dominante economische denken. Als wij het hebben over Nieuwe Economie, dan bedoelen we niet dat alles opnieuw moet worden uitgevonden. Veel van deze theorie is al beschikbaar in de wetenschap. De publicaties zijn er, van Mazzucato tot Piketty, maar de beschikbare inzichten worden vaak niet meegenomen in beleid. Ze zijn ook onbekend bij het brede publiek – ten onrechte.

De theorie is dus al beschikbaar… ligt het dan aan de praktijk? Nee, in Nederland zijn ontzettend veel initiatieven bezig met het vormgeven van een sociale en duurzame wereld. Ondernemers, burgerinitiatieven en lokale overheden laten zien dat het kan. Wat nu nodig is om op te schalen is dat we kennis gaan delen – onderzoek en praktijk moeten bij elkaar komen. Daar speelt ONE een rol. En jij kan meedoen, dus schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

De vraag is dan ook hoe we hier zijn aangeland is goed om te stellen. Maar nog relevanter is de vraag hoe we het nu het beste kunnen aanpakken.

Wij komen niet met “de oplossing voor alle problemen”, er is niet één eenvoudige vervanging van alle het huidige dominante economische denken. Niet alles wat we nu doen is fout. Er is niet één beste oplossing voor alle problemen. Dus werkt ONE aan verbreding van de focus: verschillende ideeën die naast elkaar bestaan, die worden onderzocht, die elkaar versterken en waarmee we kunnen experimenteren.

Stichting Our New Economy

Stichting Our New Economy is voorgekomen uit Stichting (Platform) Duurzame en Solidaire Economie. Per 1 januari 2017 heeft Stichting DSE een doorstart gemaakt met een nieuw bestuur en een nieuwe naam, Our New Economy. Het platform Duurzame en Solidaire Economie gaat verder als zelfstandige en onafhankelijke denktank en we werken veel samen.

Our New Economy (ONE) wil een economie die goede levens voor alle mensen binnen de ecologische grenzen van de Aarde realiseert. Om dit te bereiken ontwikkelt ONE met denkers en ondernemers theorieën en praktijken die aantonen dat het echt anders kan.

Deel deze pagina

Missie en visie

We stellen ons een globale economie voor die voorziet in goede levens voor iedereen binnen de ecologische grenzen van de Aarde, voor huidige en toekomstige generaties.
Meer informatie

Wie is wie

Wie zitten er in het team en bestuur van Our New Economy?
Meer informatie

Contact

Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op via onderstaande formulier.
Meer informatie

Steun ons

Sta jij achter de ideeën van Our New Economy? Vind je het ook belangrijk dat het denken over de economie ingrijpend moet worden veranderd? Dan kun je ons helpen met een financiële bijdrage.
Meer informatie