Wie is wie

Team

Maarten Nijman (directeur) studeerde in 1996 af in de Sociaal Wetenschappelijke Informatica aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp heuristieken en biases in kennisintensieve systemen. Ook in onze economie is ons denken zwaar vervormd door “hoe we denken dat het werkt”. Maarten is actief in de transitiebeweging in Nederland. Na een carrière van 15 jaar bij de bank heeft Maarten in 2010 zijn baan opgezegd. Hij adviseert en doceert nog deeltijd Lean Six Sigma en is actief in de band AYCE.

Sam de Muijnck (hoofdeconoom bij ONE) is in 2020 afgestudeerd op een interdisciplinaire onderzoeksmaster Social Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Sam publiceert over nieuwe economie en welke investeringen overheden het beste kunnen doen vanuit een duurzaam perspectief. Daarnaast is hij breakdance docent en hip-hop artiest en was hij voorzitter van Rethinking Economics NL.

Julika Frome (projectleider onderwijs) studeert International Economics and Business aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze is in september 2020 bij ONE gekomen als projectleider onderwijs en werkt onder andere aan de Lesbrieven Nieuwe Economie. Ook is ze actief bij Rethinking Economics NL, waar ze de Rethinking Podcast host. Verder doet ze de sociale media van RE:NL en is ze begonnen met haar eigen bedrijfje, Vision J (visionj.nl), als zichtbaarheidsstrateeg. Zo helpt ze organisaties en goede ideeën om online zichtbaar te worden!

Danny Verdonk (projectleider overheid) is ondernemer circulaire ICT. Verandering vormgeven is wat hij dagelijks doet. Als duurzaam professional en initiatiefnemer van sociale initiatieven in de regio zet hij zich volledig in voor onze toekomst met het oog op circulaire economie, innovatie, ondernemerschap en smart-city.

Joris Tieleman (onderzoeker) studeerde Economie en Sociale Geografie aan de universiteiten UvA en VU, en promoveerde in 2020 op een proefschrift over de groei van Ghanese steden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Joris richtte in 2014 met enkele medestudenten de Nederlandse tak van Rethinking Economics op, met het doel het universitaire economie-onderwijs te hervormen. Momenteel werkt Joris met Sam aan het boek Economy Studies: een beter voorstel voor ons economie-curriculum. Joris is daarnaast journalist bij de Volkskrant.

Elisa Terragno Bogliaccini studeerde International Development Studies en is onderzoeker bij Our New Economy en Sustainable Finance Lab. Elisa was ook voorzitter van Rethinking Economics en werkt op dit moment aan het project Investeren in de Toekomst.

Bestuur

Martijn Jeroen van der Linden (voorzitter) is lector New Finance aan de Haagse Hogeschool en promovendus aan de TU Delft (afdeling van Economics of Technology and Innovation). Daarnaast is hij momenteel voorzitter van Ons Geld en penningmeester bij Casco Art Institute. Eerder was Martijn onderzoeker op het EU-project Creating Economic Space for Social Innovation, coördinator van het Platform Duurzame en Solidaire Economie en had hij verschillende functies binnen ING. Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg.

Charlotte van Dixhoorn (bestuurslid) werkt ‎als Project Leader bij Artis. Daarvoor werkte ze bij McKinsey & Company. Charlotte studeerde Sustainable Development en Internation Business & Economics aan de Universiteit Utrecht, en deed in opdracht van het Sustainable Finance Lab onderzoek naar ‘Full Reserve Banking’.

Sjaak Beirnaert (penningmeester) is eigenaar van administratiekantoor Buro Bilan. Dit is een allround administratiekantoor dat werkt vanuit hartje Tilburg. De klantenkring van Buro Bilan is divers: starters, creatieve bedrijven, muziekpodia en stichtingen.

Vacature.

Oprichter van ONE

Esther Somers studeerde Sociale en Politieke Ethiek aan de Universiteit van Tilburg. Na zich een aantal jaren verdiept te hebben in vredesvraagstukken, militaire ethiek en conflictbemiddeling, maakte Esther in 2006, geïnspireerd door Bob Goudzwaard, de overstap naar de economie. Sinds 2006 is Esther lid van het Platform DSE, en in 2014 nam zij samen met 20 hoogleraren economie het initiatief tot Rethinking Economics NL, een oproep tot vernieuwing van het economieonderwijs. In 2017 is op haar initiatief vanuit het Platform DSE de stichting Our New Economy opgericht.