, ,

VACATURE: Jongerenwerker PowerUp073 (tijdelijk)

Tijdelijke vacature jongerenwerker
Standplaats: ‘s-Hertogenbosch
Uren: minimaal 20 uur per week (start 25 mei 2022 voor 18 weken i.v.m. zwangerschapsverlof)
Solliciteren tot en met 13 mei 2022 via sollicitaties@farent.nl

Ben jij ondernemend en creatief en een natuurtalent in de omgang met jongeren? Vind je het belangrijk dat jongeren gezien en gehoord worden en lijkt het je tof om bij de leukste jongerenwerkorganisatie van Nederland te werken? Dan ben jij de enthousiaste jongerenwerker die wij zoeken voor de duur van het zwangerschapsverlof van onze collega werkzaam in PowerUp073-team Zuid/Oost met als werkgebied Hintham, Centrum, Oost, Muntel Vliert Orthenpoort en Barten Hofstad Eikendonk.

Graffiti wall bij Jongerencentrum Zuid/Oost, de uitvalsbasis van team Zuid/Oost.

Over jongerenwerkorganisatie Powerup073

PowerUp073 is een samenwerkingsverband van Farent Sociaal Werk en ’S-PORT van gemeente ’s-Hertogenbosch op het gebied van het preventief jongerenwerk.
PowerUp073 heeft vier jongerenwijkteams (Noord, West, Zuid/Oost en Rosmalen-Nuland-Vinkel). Ieder team bestaat uit professionals binnen de expertises jongerenwerk, sportwerk en jeugdpreventiewerk risicojongeren (JPP). Samen werken de teams aan de participatie van jongeren, talentontwikkeling en het voorkomen van risicogedrag. Hierbij werken zij nauw samen met jongeren zelf, de ouders, het onderwijs, de politie, buurtbewoners en andere partners. 

Het doel van PowerUp073 is jongeren in staat te stellen om zoveel als mogelijk de regie te voeren over hun eigen ontwikkeling. Niets voor niets is ons motto: Je bent je eigen held! 

De kerntaken als jongerenwerker: 

 • Je oriënteert je op de doelgroep(en): jongeren op straat (prioriteit leeftijdsgroep 12-23 jaar), accomodatiegebonden vanuit het jongerencentrum, Schooljongerenwerk VMBO school ‘s-Hertogenbosch, bij verenigingen en andere vindplaatsen.
 • Je hebt contact met de jongeren en hun omgeving en met relevante samenwerkingspartners zoals het onderwijs, Buurtteam Breed Welzijn, Teams toegang en regie, Politie, Halt en GGD.
 • Je werkt vanuit het principe de kracht van de jongere en zijn of haar gezin en/of vriendengroep te stimuleren en te versterken. 
 • Je  stimuleert jongeren om te participeren en hun talenten te ontwikkelen, maar corrigeert hen ook waar nodig.
 • Je realiseert een activiteitenaanbod met, voor en door jongeren van verschillende doelgroepen (inclusief werken).
 • Je vertaalt signalen in preventieve aanpakken op groeps- of individueel niveau en werkt hierin samen met partners, jongeren en ouders.

​​​​​​​​​​​​​​Wij vragen:

 • Een afgeronde Hbo-opleiding (bij voorkeur Social Work of Pedagogiek).
 • Lef en kennis van trends en ontwikkelingen onder jongeren.              
 • Een juiste vertaalslag kunnen maken van de behoefte van jongeren naar project of activiteit. Hierbij verwachten wij een grote dosis creativiteit bij het organiseren, vormgeven en (mede) uitvoeren van deze projecten of activiteiten.
 • Een samenwerkingsgerichte houding met oog voor organisatiebelangen als ook ontwikkelingen in de omgeving.
 • Probleemoplossend vermogen, om bijvoorbeeld conflictsituaties te hanteren.
 • Sterke communicatie-skills, zowel met de doelgroep als met samenwerkingspartners. Daarnaast beschik je over goede sociale vaardigheden om jongeren te motiveren en te begeleiden.
 • Een proactieve, resultaatgerichte houding.
 • Bereidheid om in de avonden en soms weekenden te werken.

Arbeidsvoorwaarden: 

 • Een uitdagende functie met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de CAO Sociaal Werk, functiegroep 8. Wij kennen een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget; zie voor overige secundaire arbeidsvoorwaarden de Cao Sociaal werk 2021 – 2023.
 • Start werkzaamheden: week van 25 mei 2022. Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 20 uur per week voor een periode van 18 weken in verband met vervanging van zwangerschapsverlof.  
 • Wij bieden een passend salaris conform Cao Sociaal Werk, schaal 8 (min. € 2.780,- en max. € 3.961,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur); inschaling is afhankelijk van werkervaring.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met de stedelijk coördinator Marlies Molenaar via 06-46768106 of m.molenaar@powerup073.nl.

Je reactie
Je sollicitatie voorzien van motivatiebrief en curriculum vitae kun je tot en met 13 mei 2022 per e-mail richten aan Marlies Molenaar via: sollicitaties@farent.nl .

Gesprekken

De eerste gespreksronde zal onder voorbehoud van wijzigingen plaatsvinden op donderdagmiddag 19 mei 2021. We vragen je deze datum zo veel mogelijk vrij te houden in je agenda. Uitnodigingen worden per e-mail verstuurd; check dus regelmatig je mailbox (en spamfolder).