Fellows netwerkt projecten

Fellows bij ONE werken samen op projecten waarbij we de Nieuwe Economie vormgeven. Gezamenlijk werken we aan publicaties of events. Een aantal concrete resultaten van die samenwerking vind je hier.

Workshopserie Nieuwe Economie in het hoger onderwijs

Vanuit het Fellowsnetwerk ontstond de behoefte om leerkrachten, docenten en lectoren gezamenlijk rondom onderwerpen uit de Nieuwe Economie bij elkaar te brengen. We kunnen elkaar inspireren en samen stappen zetten om nieuwe begrippen in het bestaande onderwijs op te nemen. We werken aan een serie voor online collegiale bijscholing ‘nieuwe economie in het onderwijs’. De insteek is vanuit het instellingen voor het hoger onderwijs in Nederland, maar vanuit een andere achtergrond zijn de meeste workshops goed te volgen. De eerste serie is op 18 november 2020 gestart en bestaat uit een reeks los te volgen bijeenkomsten.

Integratie naast competitie

Onderzoek naar een nieuw fenomeen: initiatiefnemers werken in hun dorp of wijk niet aan één doel, maar aan meerdere doelen en daarbij zetten zij heel handig hun middelen in om die doelen te bereiken. Zo besparen ze kosten en creëren meer opbrengsten. Hier is ook onze aanbeveling: denk bij elk middel na welk volgend doel je daarmee ook kunt bereiken. Dit is wat wij de trekkers van beide initiatieven zagen doen en in deze publicatie laten we dat in meer detail zien.

Participatie inkomen

Onderzoeker Rebecca Belochi onderzocht de waarde van Participatie Inkomen voor beleidsvorming aangezien PI niet zoveel aandacht kreeg als andere concepten zoals bijvoorbeeld Universal Basic Income. Ze toont aan dat PI een effectief hulpmiddel kan zijn om een gemeenschapsgestuurde samenleving te creëren, door het stigma dat vaak wordt geassocieerd met het geven van geld aan burgers weg te nemen door activiteiten te promoten waarbij individuen elkaar helpen.

Wellbeing Economy

In 2021 gaan we starten met een samenwerking op het thema Wellbeing Economy .